Handige tips om je huis veiliger te maken

Niemand wil er graag aan denken, maar in Nederland wordt elke dag 200 keer ingebroken. Het is dus belangrijk dat je huis hiertegen beschermd wordt. Met enkele simpele tips kun je je woning gelukkig veiliger maken. Zo voelt je huis niet alleen veilig, maar is het ook daadwerkelijk.

Laat je huis testen

Of je het zelf doet, of een professional inschakelt, het resultaat moet hetzelfde zijn. Je wilt namelijk zien hoe veilige je huidige sloten zijn. Sloten openen kan altijd, maar jouw doel is het om het de dieven moeilijk te maken. Voelt het dus iets gemakkelijk om je huis in te komen, vervang dan je sloten. Hiervoor kun je een slotenmaker inschakelen. Kijk hiervoor bijvoorbeeld naar een slotenmaker in Utrecht.

Sluit alles af

Je doet het natuurlijk niet expres, maar het kan is gebeuren dat je een raam open laat of niet juist afsluit. Kijk elke keer voor dat je je appartement verlaat dus eerst of je ook daadwerkelijk alles goed hebt afgesloten. Maak hier een routine van. Op deze manier vergeet je het nooit meer.

Bewoond huis

Ga je op vakantie of alleen een avondje uit? Let er dan op dat je huis eruit ziet alsof het nog bewoond is. Dieven gaan een huis kiezen dat er niet bewoond uitziet. Als je dus op stap gaat, is het handig om een licht aan te laten bijvoorbeeld.

Hou je tuin proper

Een dief kan alles gebruiken om je huis binnen te raken. Denk aan vuilniscontainers of ladders. Laar deze niet naast je huis staan. Zo kan een dief namelijk gemakkelijk naar boven klimmen en je huis binnenkomen.

Alarmsysteem

Je huis moet zeker een alarmsysteem hebben. Het is ook handig als je kunt zien dat er een alarmsysteem is. Dit schrikt veel dieven namelijk af. Zij kiezen liever het huis dat gemakkelijker is om binnen te komen.