Transparante vouwgordijnen

Welke raamdecoratie kies ik?

Het is lastig om te bepalen welke raamdecoratie je moet kiezen. Er bestaan vele soorten zoals: rolgordijnen, duorolgordijnen, plisségordijnen, aluminium en houten jaloezieën en lamellen. Het is belangrijk dat je goed voorbereid bent voordat je een keuze maakt. Neem de tijd om de juiste raamdecoratie te vinden, die past bij je interieur, huis, wensen en raampartij.

Hieronder kun je tien tips vinden die je keuze makkelijker kan maken.

 1. Bekijk je interieur eens goed en maak een keuze wat je wilt uitstralen in deze ruimte. Wat voor sfeer wil je aan deze kamer geven? Doe inspiratie op in onze blogs en foto`s.
 2. Lichte kleuren maken een ruimte optisch groter en donkere kleuren kunnen een ruimte kleiner laten lijken. Verticale strepen benadrukken de hoogte van de kamer en horizontale strepen de breedte van de kamer.

  Duo rolgordijn wit

  Dit witte duorolgordijn zorgt ervoor dat de ruimte een lichte en open uitstraling heeft.

 3. Welke woonstijl past bij je? Bij een strak, industrieel of modern interieur, kun je beter kiezen voor aluminium jaloezieën, duorolgordijnen of lamellen. Bij een landelijk interieur staan vouwgordijnen of houten jaloezieën erg mooi en bij een trendy interieur passen rolgordijnen weer beter. Plissé- en vouwgordijnen komen tot hun recht in een klassiek en romantisch interieur.
 4. Heb je vaak kaarsjes aan in de vensterbank? Kies dan voor brandvertragende stoffen.
 5. Om eenheid te creëren in een ruimte kun je het beste de kleur van de raamdecoratie terugkomen in de rest van de ruimte.

  Zwart rolgordijn

  De donkere kleur van het rolgordijn komt terug in de meubels en accessoires en daardoor is deze ruimte een mooi geheel.

 6. Wil je een verduisterend effect in bijvoorbeeld de slaapkamer? Kies dan voor een verduisterend rolgordijn, duorolgordijn of plisségordijn. Ook bij verduisterende stoffen heb je een ruime keuze aan kleuren.
 7. Kijk altijd naar beoordelingen en een keurmerk, zodat je uit kunt gaan van een goede service en garantie.
 8. Heb je advies nodig? Stuur dan een foto per email van de betreffende raampartij en ruimte. Wij kunnen met je meedenken en je adviseren in mogelijkheden en inschatten welke soort raamdecoratie past in jouw interieur.
 9. Let op details en technische aandachtspunten. Welke bevestigingsmanier zoek je en is dit mogelijk? Je kunt bijvoorbeeld bij rolgordijnen ook de kleur van het systeem, het soort en de kleur van de bediening, de zijgeleiding, de onderlat en andere opties kiezen.
 10. Het zorgvuldig bevestigen van gordijnen is erg belangrijk. Wanneer je niet uit de montage komt, neem dan contact op met de klantenservice.