Op zoek naar een nieuwe look voor uw gevel? Kies voor aluminium!

Aluminium wordt de laatste jaren steeds vaker toegepast in de bouw. Dit komt dankzij de unieke eigenschappen die aluminium tot zijn beschikking heeft. Het is een duurzaam metaal die corrosiebestendig is. Aluminium is een licht maar stevige materiaal, wat niet vervormt of breekt. Aluminium kozijnen hebben vaak een ultra moderne, bijna futuristische uitstraling.

Zakelijk, koel, maar zeker niet kil. Bij beschadiging van aluminium profielen kan een reparatie nogal gemakkelijk worden uitgevoerd. Aluminium past bij een moderne gevel maar ook bij klassieke panden die een moderne opkikker kunnen gebruiken.

 

Aluminium anodiseren

Tevens kunt u aluminium anodiseren. Dit is een veelgebruikte behandelmethode voor aluminium. Anodiseren is de benaming voor en behandelmethode van aluminium waarbij een elektrochemisch proces gebruikt wordt om een oxidelaag te vormen op het materiaal. Hierdoor krijgt u een laag die uw aluminium een andere kleur geeft. Deze laag is niet aangebracht zoals een coating, maar is volledig geïntegreerd met het onderliggende aluminium. U kunt er ook voor kiezen om de anodiseerlaag een transparante kleur te geven. Hierdoor behoudt uw product het neutrale grijze kleur. Een van de voordelen van aluminium anodiseren is zodat het materiaal langer mooi blijft en een stuk langer meegaat.

 

Bescherm uw pand!

Aluminium muurafdekprofielen en aluminium lekdorpels kunt u gebruiken om uw muren te verfraaien en te beschermen tegen regenwater. Een Aluminium muurafdekprofiel beschermt uw muur aan de bovenzijde tegen weersinvloeden. De verhoogde rand werkt preventief tegen vuil en regenwater die in uw gevel terecht kan komen. Aluminium lekdorpels vullen dezelfde functie maar worden onder of boven een raam bevestigd. Hierdoor zorgt u ervoor dat er geen regenwater blijft liggen op uw raamkozijn. Tevens zorgen aluminium afdekprofielen er ook voor dat uw gevel netjes afgewerkt uitziet. Mocht u unieke op maat gemaakte muurafdekprofielen of aluminium lekdorpels nodig hebben? Dan kunt u het beste aankloppen bij een metaalbewerkingsbedrijf.

 

Metaalbewerker nodig?

Bent u op zoek naar een bedrijf die metaal voor u kan bewerken? Dan is het aan te raden om op zoek te gaan naar een metaalbewerkingsbedrijf. Topkwaliteit industriële zetterijen bedient door ervaren en gedreven zetters vindt u door heel Nederland. Hier kan een deskundige u voorzien van alle informatie die u nodig heeft ook heeft u veel keuzemogelijkheden als het gaat om materiaal en bewerking. Hierbij kunt u denken aan aluminium, lood, zink of koper. Dit kunt u op diverse manieren bewerken. Vrijwel elk metaalbewerkingsbedrijf heeft een eigen machinepark. Hier kunnen zij de eerder genoemde materialen knippen, zagen, coaten, lassen, kralen en zetten. Dankzij hun machinepark kunnen ze voor u redelijk snel een proefproduct voor u maken. Dit zorgt ervoor dat ze vrijwel altijd een flexibele service voor u kunnen aanbieden.