RAAMDECORATIE VOOR EEN VERANDA

Bij gewone ramen heeft de raamdecoratie voornamelijk een esthetische functie. Ze kleden het venster aan. Maar bij een veranda hebben ze een praktische functie. Want door de grote glaspartijen is er al snel een kans op oververhitting in de zomermaanden. De raamdecoratie houdt de veranda koel. Bovendien voorkomt het nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers.

 

De mogelijkheden

Voor veranda raamdecoratie is er aan keuze geen gebrek:

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn bijna onzichtbaar als je ze optrekt. Zeker wanneer je een uitsparing voorziet in het plafond van de veranda. Bij rolgordijnen heb je de keuze tussen diverse stoffen (verduisterend of lichtdoorlatend) en kleuren.

Plisségordijnen

Plisségordijnen vouwen zichzelf op wanneer ze naar boven gaan. Hierdoor is het gesloten gordijn heel compact en neemt het weinig plaats in. Er zijn opnieuw verscheidene afwerkingen verkrijgbaar om de gordijnen af te stemmen op de inrichting van jouw veranda.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen hebben een heel warme uitstraling door de natuurlijke stoffen. Ze zijn perfect geschikt voor een klassieke of landelijke veranda. Opgelet, want bij heel grote ramen kan een vouwgordijn erg zwaar zijn om op te trekken.

Schuifgordijnen

Schuifgordijnen worden niet vaak gebruikt in een veranda, omdat ze te hard in het oog springen en makkelijk in de weg hangen. Je kiest beter voor raamdecoratie die je kan optrekken, zoals rolgordijnen.

Jaloezieën

Er bestaan wel horizontale als verticale jaloezieën. Die zorgen voor meer privacy in je veranda, maar laten toch nog licht door. Totdat je de lamallen kantelt in hun gesloten positie, natuurlijk.

Welke raamdecoratie kies ik best?

Welke raamdecoratie de beste optie is, hangt af van de ontwerpstijl van jouw veranda. Voor een moderne veranda zijn bijvoorbeeld rolgordijnen of plisségordijnen een goede keuze. In een klassieke woonveranda passen houten jaloezieën dan weer erg goed.

Dankzij de grote keuze aan raamdecoratie, materialen en kleuren is er altijd wel een oplossing te vinden voor jouw veranda.

Maatwerk

Omdat een veranda heel hoge en brede ramen heeft, moet je voor de aankoop van raamdecoratie meestal terugvallen op maatwerk. De standaardformaten passen meestal niet. Dankzij maatwerk ben je zeker dat de gordijnen of jaloezieën perfect passen – zowel op het vlak van afmetingen als kleur.