Ramen en kozijnen laten vervangen: hier moet je op letten

Koop je een nieuw huis en zie je dat de ramen lek zijn of de houten kozijnen aan het rotten zijn? Dat kan een reden zijn om te twijfelen of je het huis wel moet kopen of niet. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het huis gewoon te kopen en de ramen en kozijnen te laten vervangen.

Daar komt echter heel wat bij kijken. We vertellen je graag waar je op moet letten wanneer je de ramen en kozijnen van je woning wil laten vervangen.

Bouwdepot en energiezuinige voorzieningen in je hypotheek

Het laten plaatsen van nieuwe ramen en kozijnen kost al snel meer dan 10.000 euro. We begrijpen dat je dat zo niet op zak hebt, zeker niet wanneer je net een huis koopt en de kosten koper ook uit eigen zak moet betalen. Gelukkig zijn er manieren waarop je deze verbouwing mee kan financieren in je hypotheek. Wanneer je kiest voor energiezuinige voorzieningen, is het namelijk vaak mogelijk om een hogere hypotheek te krijgen! Natuurlijk moet je dan wel nog even kijken of je de maandelijkse lasten dan nog kan dragen. Je kozijnen worden gezien als energiezuinige voorzieningen wanneer je kiest voor kunststof kozijnen. Deze zijn ook nog eens erg onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in een isolerende vorm wat natuurlijk ook zo zijn voordelen heeft! Kies bij je ramen daarnaast voor HR++ of zelfs triple glas wat zorgt voor uitstekende isolatie. Zo is je huis extra energiezuinig en kan je de verbouwing meefinancieren in je hypotheek.

Pak meteen de extra’s mee

Wanneer je toch bezig bent met het vervangen van je ramen en kozijnen, kun je beter meteen alles meepakken. Denk daarbij aan verschillende extra’s. Heb je bijvoorbeeld een slaapkamer aan de kant waar de zon het grootste deel van de dag op je huis staat? Dan kan het prettig zijn om daar een rolluik voor aan te schaffen. Dat kan vaak zelfs bij hetzelfde bedrijf als waar je je ramen en kozijnen door laat doen. Daarnaast kun je er ook meteen voor kiezen om horren te laten plaatsen. Kies voor handige hordeuren waardoor je je deuren open kan laten staan zonder dat er insecten mee naar binnen komen! Het is zelfs mogelijk om een hor voor je schuifpui aan te schaffen. Ideaal!