Romantiek in huis

Hoe haal ik romantiek in huis?

Romantiek is en blijft belangrijk in een relatie, maar met de drukte kan dit er wel eens bij in schieten. Romantiek kun je ook in huis halen zonder dat het veel moeite kost. Het is prettig als de romantiek en warmte altijd dichtbij huis zijn, zodat je daarvoor niet de deur uit hoeft te gaan.

Sfeervol licht

Licht is erg belangrijk om een romantische sfeer in huis te creëren. Dimmende lichten zijn echt een must have zodat je het licht kunt aanpassen aan de gelegenheid. Om gezelligheid te creëren kun je beter lampen kopen die warm licht uitstralen, zoals ‘flame’ lampen. Witlicht kan fel zijn en ongezellig overkomen. Wat een erg belangrijke en simpele tip is, is het gebruik van kaarsen. Flikkerende waxinelichtjes in mooie bakjes of een schaal met gekleurde kaarsen staan erg leuk en geven letterlijk warmte in huis.

Lekkere geuren

Met kaarsen kun je meer dan alleen sfeervol licht bereiken, kaarsen ruiken namelijk erg lekker vooral geurkaarsen. Een fijne geur zorgt er voor dat je je op je gemak voelt en ontspant. Naast geurkaarsen kun je ook wierrook branden of geurstokjes neerzette, deze zorgen voor een permanente fijne geur in huis.

Warme kleuren

Kleuren zijn ook echte sfeermakers in huis. Felle kleuren zijn normaal gesproken niet echt romantisch, maar als je de tint iets warmer of iets meer richting pastel maakt dan wordt het gelijk romantischer. Donkere kleuren kunnen een ruimte kleiner laten lijken dus houdt daar wel rekening mee, het is beter als je bijvoorbeeld maar 1 wand verft in een donkere kleur. Om ervoor te zorgen dat alles mooi op elkaar is afgestemd, kun je kleuren laten terug komen in bijvoorbeeld kussen, accessoires en raamdecoratie.

Raamdecoratie

Hoewel je er niet gelijk aan zult denken, is raamdecoratie ook een sfeermaker in huis. Een groot raam zonder raamdecoratie heeft geen sfeer en geeft ook geen privacy, wat natuurlijk erg belangrijk is voor de romantiek. Je hebt verschillende soorten raamdecoratie, maar wat echt bij een romantische stijl past zijn plisségordijnen. Plisségordijnen heb je in veel verschillende stoffen en kleuren en als je een plissé in het midden van je raam hangt heb je wel privacy en toch nog licht in huis. Andere vormen van raamdecoratie die passen bij een romantische woonstijl zijn vouwgordijnen en houten jaloezieën.

Typisch romantisch

–          Brocante accessoires
–          Foto`s in mooie sierlijke lijstjes
–          Kroonluchters (het liefst van glas)
–          Gestoffeerde meubels
–          Houten accenten (vooral steigerhout)
–          Kanten details
–          Bloemenprints of fijne patronen
–          Pastelkleuren
–          Kussens
–          Kandelaars
–          Eigentijds servies zoals bloemen
–          Wollen plaids
–          Houten vloer

romantisch interieur

Lichte kleuren en bloemen maken uw interieur romantisch