Sfeer

Sfeer in huis

Intuïtie. Iedereen heeft het, maar ondanks dat lang niet iedereen het gebruikt herken je vast het volgende: binnen één seconde weet je of je iemand aardig vindt, voel je dat er iets gaat gebeuren of merk je dat iemand liegt. Sfeer werkt precies zo, wie voelt zich nu niet welkom als je meteen omarmd wordt wanneer je een ruimte binnenkomt?

sfeer: Licht

Stel je eens voor: je bent uitgenodigd door iemand die je erg leuk vindt voor een romantisch diner, je hebt alle aandacht besteed aan je uiterlijk, maar je wordt ontvangen in een ruimte met te fel licht. Licht is een bepalende factor in sfeer, in dit geval zorgt scherp licht voor een kille en ongezellige sfeer. Een te donker huis daarentegen is ook niet aangenaam, het is raadzaam om lampen te dimmen en een warme kleur op de muren te gebruiken zodat de kamer een intieme uitstraling krijgt.

sfeer: Materiaal

Het kan ook zijn dat je je erg verheugd hebt op een gezellige avond bij vrienden die net verhuisd zijn. De grote, open woonkamer is voornamelijk met harde materialen ingericht en voelt niet plezierig aan en door de galm kun je elkaar ook nog eens slecht verstaan. Een toevoeging van zachte materialen zal de akoestiek in de ruimte sterk verbeteren maar of dit voldoende is? Zijn wij niet allemaal op zoek naar een sfeer die oude huizen gewoon van nature uitstralen?

Sfeer: Warmte

Denk behalve aan licht, kleur en materialen ook eens aan de warmte van een haardvuur. Het geknetter van het brandende hout, de warmte, de geur en het spel van de vlammen is een lust voor de zintuigen. Als er geen open haard of een plek om een vuurtje te stoken is, kies dan voor kaarsen. Kaarslicht verhoogt de gezelligheid, schept een intieme sfeer en het zachtgele, flakkerende licht brengt rust.

Sfeer: Geur

Geur kan ook sfeerbepalend zijn, bak eens een appeltaart, brandt geurkaarsen of gebruik olie in een brander. Ook bloemen en planten zorgen soms voor een lekkere geur en zeker voor een goede sfeer in huis.

Sfeer: Advies

Ondanks dat ieder mens is uitgerust met een uitgebalanceerd zintuigenstelsel negeren wij structureel de signalen. Mijn advies in deze is dan ook: open je ogen, luister, voel en creëer vervolgens de sfeer die het beste bij jou past!

Het lijkt zo gemakkelijk om van ongezellige, kale of rommelige kamers persoonlijke ruimtes te maken waarin je je prettig voelt, maar het creëren van de juiste sfeer en indeling kan nog knap lastig zijn. Met een goed advies kom je tot een inrichting waarin je graag vertoeft, bovendien voorkom je hiermee verkeerde aankopen en gaat jouw interieur langer mee.

Maak dus gewoon een afspraak voor een gratis intake http://bekenkleurinjeinterieur.nl/. Dit kosteloze gesprek vormt de basis voor een persoonlijk interieurplan.

Sfeer