Tips & tricks voor het berekenen van uitbouw kosten

Het laten bouwen van een uitbouw aan je huis kan een behoorlijke investering zijn. Voordat je begint aan dit project, is het belangrijk om te weten wat de aannemer aan uitbouw kosten in rekening zal brengen. Hierdoor kun je een realistisch budget opstellen en voorkomen dat je voor onaangename verrassingen komt te staan. In dit artikel geven we jou 5 tips om de kosten van een uitbouw te berekenen, zodat je goed voorbereid met eventuele aannemers kunt praten.

Maak gebruik van een calculatiemodule

Er zijn verschillende websites waarop je GRATIS gebruik kunt maken van een calculatiemodule om de kosten van jouw uitbouw te berekenen. Deze module is gebaseerd op jouw specifieke wensen en zal je een realistisch beeld geven van de uitbouw kosten.

Vraag een kostenraming aan bij verschillende aannemers

Vraag offertes van meerdere aannemers aan om een idee te krijgen van de prijzen in jouw omgeving. Let op dat offertes inzichtelijk zijn en check of ze inclusief BTW zijn. Vraag ook naar de opleveringstijd en de betalingsvoorwaarden, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Bepaal het materiaal en kwaliteit

De kosten van een uitbouw kunnen erg variëren afhankelijk van de kwaliteit, het materiaal en de grootte van de uitbouw. Hou rekening met dus goed welk materiaal je wil gebruiken, wat de impact hiervan is op de prijs en de onderhoudskosten in de toekomst.

Hou rekening met de vergunningen

Het kan zijn dat voor het bouwen van een uitbouw een vergunning nodig is. Hou rekening met deze extra kosten. Bij verbouwingen kleiner dan vier meter moet er bijna altijd worden voldaan aan een aantal regels om de regels door de gemeente goedgekeurd te krijgen.

Vergeet niet de afwerking en inrichting van de uitbouw

De kosten van de uitbouw zelf zijn één ding, maar vergeet niet dat de afwerking en inrichting ook een grote impact kunnen hebben op de totale kosten. Denk aan schilderwerk, elektra en eventuele aanpassingen in jouw interieur.

Samenvattend

Een uitbouw kan een prachtige investering zijn voor je woongenot. Het is echter wel belangrijk om de kosten van te voren in kaart te brengen. Door gebruik te maken van een calculatiemodule, offertes aan te vragen, rekening te houden met de materiaalkeuze, vergunningen, afwerking en inrichting, kun je met een realistisch budget aan de slag. Bovendien helpt het om jezelf alvast in te dekken tegen eventuele extra kosten.
Bron: deprefabriek.nl