Stoffen rolgordijnen

Verschillende stoffen rolgordijnen

Bij rolgordijnen heb je de keuze uit verschillende stoffen met verschillende eigenschappen. Ruwweg kunnen wij twee soorten stoffen onderscheiden:

  • Lichtdoorlatende en transparante stoffen
  • Verduisterende stoffen

Lichtdoorlatende rolgordijnen en transparante rolgordijnen

Dit zijn rolgordijnen met stoffen die niet geheel verduisterend zijn, maar nog een gedeelte zonlicht doorlaten. Deze stoffen zorgen ervoor dat de scherpte uit het zonlicht wordt gehaald zonder dat je direct in het donker zit. Men kijkt niet zomaar naar binnen bij transparante rolgordijnen , maar zijn er bijvoorbeeld wel schimmen te zien.
Rolgordijnen met een lichtdoorlatende of transparante stof zijn geschikt voor kamers waar je geen felle zon wilt,  maar ook niet in het donker wilt zitten. Denk hierbij aan de woonkamer, de keuken en/ of het kantoor. Naast het filteren van zonlicht zorgen lichtdoorlatende en transparante stoffen voor meer privacy en wordt een gedeelte van de warmte van buiten tegengehouden.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

Lichtdoorlatende blauwe rolgordijnen geven een frisse uitstraling

Verduisterende stoffen

Bij verduisterende rolgordijnen wordt er geen licht doorgelaten, zij hebben een transmissie van 0%. Verduisterende rolgordijnen laten naast licht ook geen beelden door, u heeft dus volledige privacy. Wanneer je een verduisterend rolgordijn naar beneden laat zakken, is de kamer volledig verduisterd. Rolgordijnen die verduisterend zijn hebben een speciale coating die aan de buitenkant van de stof zit en is vaak in dezelfde kleur als het rolgordijn.

Verduisterende rolgordijnen zijn geschikt voor kamers waar je geen lichtinval en inkijk wilt. Vaak kiezen mensen voor een verduisterend rolgordijn in de slaapkamer en badkamer. Er bestaan zelfs verduisterende rolgordijnen die geschikt zijn voor vochtige ruimtes, er zit dan een speciale coating op.

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende antraciete rolgordijnen staan mooi in een slaapkamer