Warmteverlies beperken

Het belangrijkste in je woning is misschien wel de temperatuur. Het is belangrijk dat het aangenaam is in huis. Warmte glipt helaas snel naar buiten, hoe beperk je warmteverlies en waar kan je rekening mee houden? Hieronder lees je wat je kan doen om warmteverlies te beperken in huis.

Houd ramen en deuren gesloten
Het is belangrijk dat je ramen en deuren gesloten houdt. Iedereen vergeet weleens een deur dicht te doen of een lamp uit te zetten. Om energie en warmte in je woning te houden is het belangrijk om op deze kleine dingen te letten.

Denk er ook aan om deuren naar niet verwarmde plaatsen zoals de hal of de garage ook gesloten te houden zodat de warmte niet naar die ruimtes kan ontsnappen.

Tip! Sluit je rolluiken en/of jaloezieën. Hiermee houdt de woning de warmte beter binnenshuis.

Woonaccessoires

Steek een aantal kaarsen aan. Kaarsen zorgen voor meer ruimte in je woonkamer en het heeft een ontspannende werking. Vooral in kleine ruimtes merk je al snel dat een kaarsje warmte afgeeft. Daarnaast staat het ook nog eens gezellig en knus.

Een kleed op de grond staat gezellig en voelt ook nog eens warm aan, aan je voeten. Daarnaast zorgt een kleed ervoor dat de warmte niet verloren gaat door de vloer.

Een dekentje verwarmt natuurlijk ook en kost je niks in energie.

Isoleer je ramen met raamfolie

Je ramen kunnen gemakkelijk geïsoleerd worden met isolerend raamfolie. Isolerend raamfolie houdt de warmte binnen en zorgt dat de kou buiten blijft. Dit zorgt ervoor dat de verwarming minder hoog en lang aan hoeft. Je verliest namelijk geen warmte waardoor de temperatuur aangenamer blijft. Vaak wordt het isoleren van ramen vergeten maar hier valt zeker wat winst uit te behalen. Voor diverse soorten raamfolie kun je een kijkje nemen op de webshop www.raamfolieonline.nl